Arduino Les 01 Installatie

Een klein stukje over het installeren van de Arduino™ software.


De software voor de Arduino™, de Arduino™ IDE (Integrated Development Environment) heb je nodig om je Arduino™ experimenteer bordje te programmeren. Er zijn meerdere manieren om dit te doen maar om te starten met programmeren is het wel aan te raden om deze software te gebruiken.

De software en ook heel veel engelstalige informatie vind je hier. Onder de knop “Downloads” staan diverse versies van het programma. Voor de eerste lessen pak je de laatste versie. Voor een aantal speciale projecten die je mogelijk in de toekomst gaat doen of voor oudere type Arduino™ bordjes heb je mogelijk een oudere versie nodig die ook via deze pagina te vinden zijn.

 

Een stukje naar onder vind je de laatste standaard versie van de software en de links naar de verschillende installatiebestanden voor de verschillende platvormen. Ik adviseer als je Windows gebruikt om de installer te downloaden en te installeren.

 

Nu, eigenlijk als alles goed is gegaan, kan je het programma starten waarna je een soortgelijk scherm zult zien.

Als dit allemaal klopt dan kan je, je Arduino™ bordje aansluiten via de USB kabel en deze zou bij alle huidige Windows versies automatisch moeten installeren..

Even wachten todat hij klaar is en dan verder met de Les “Het programma”.

Geef een reactie