Zoek ut uit !

Zoekutuit.nl is een website waar je informatie kan vinden om iets te leren over elektronica, programmeren, hardware en software en ander Maak-zaken, kortom een website over Maken in Nederland én in het Nederlands. Voor vrijwel alle leeftijden duidelijke en Nederlandstalige lessen en projecten.

Waarom Zoekutuit ?

Met “Maken” en “Hacken” word vaak hetzelfde bedoeld. Het is een manier van leren die werkt voor alle leeftijden en eigenlijk voor alle richtingen. Maken word vaak geassocieerd met het fysiek dingen in elkaar zetten, maar het traject wat hier vooraf gaat is vaak meer het hacken. Iemand die uren spendeert aan het uitzoeken hoe iets in elkaar zit is een hacker zodra hij hier iets anders van gaat maken. Dit geld trouwens net zo goed voor elektrische apparaten als voor kleding en voor bijvoorbeeld talen. Zelf uitzoeken hoe iets in elkaar steekt en het dan namaken of aanpassen, daar leer je veel van en met een deel daarvan willen we helpen, ongeacht je leeftijd of opleiding.
Begin je pas net met elektronica bekijk dan eens onze Arduino of Raspberry pi handleiding en lessen. Een zeer leuke en interessante bezigheid die je ook in Nederland met velen tegelijkertijd kunt uitoefenen.

Wij Zoeken ut uit .

Deze website is bedacht door mij, maar gevuld door meerdere personen, elk met een eigen naam. Heb je zelf iets te delen, log dan in om jouw eigen projecten te delen of neem contact op, meld wat je wilt delen en word deel van het Zoekutuit-Team !

Zoek jij een plek om jou project te delen?

Mail jouw project naar info@zoekutuit.nl of voeg hem zelf toe aan de “projecten pagina” nadat je via email een account aangevraagd hebt. Andere ideeën of opmerkingen zijn ook welkom!

Veel plezier met leren en maken,

Het team van Zoekutuit.nl